Blog

07-04-2024


El 7 d’abril fam fer la nostra sortida caminaire mensual al Castell de la Popa de Castellcir documentat des de l’any i la seva funció era la defensa de la vall de la riera Castellcir-Tenes.
Caminada d’uns 7 km per bosc, corriols i pista amb alguns trams amb desnivell important fins arribar al Castell de Popa. El seu nom té a veure amb la forma de la roca que el sosté que sembla una popa d’un vaixell.
El castell està format per muralles molt fragmentades i deteriorades, les restes de l’edificació principal i la capella de Sant Martí de la Roca, desgraciadament en un estat avançat de degradació. Les edificacions ocupen una àrea de 570m2.
Sortida caminaire de quatre hores on hem gaudit de la natura, la fotografia, la bona companyia.


27-03-2024

El passat dijous 21 de març es va inaugurar l’exposició fotogràfica “I si te les toques? sobre la prevenció del càncer de mama al Centre Cívic Avel·lí Estrenjer del barri de Poble Nou Zona Esportiva de Terrassa, a la Plaça de la Cultura, 5.
L’acte inaugural de l’exposició “I si te les toques?” va estar organitzat per l’AVV Poble Nou Zona Esportiva “La Soci” i l’Associació Fotogràfica i de Caminades de l’Ametlla del Vallès “l’AFiC”, amb la col·laboració d’Oncolliga, Consorci Sanitari de Terrassa CAP Can Roca, Asociación Mama y Ovario Hereditario “AMOH”, i amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa.
La jornada, que va comptar amb la participació de més d’una trentena de persones, va començar amb la lectura d’un poema, que forma part de l’exposició, escrit i recitat per la Júlia Giménez amb l’acompanyament de l’Aleix Martínez a la guitarra. Tot seguit, vàrem tenir lloc les intervencions de l’Eva Giménez, directora de l’exposició i secretària de l’AFiC, Cristina Brugueras, presidenta de la Junta d’Oncolliga de Terrassa, i la regidora de salut de l’Ajuntament de Terrassa, Laura Rivas.
A continuació es va iniciar la xerrada sobre la prevenció del càncer de mama conduïda per la Neus Martínez, llevadora de l’ASSIR del Consorci Sanitari de Terrassa que també va respondre les diferents preguntes que va realitzar el públic assistent.
L’exposició es podrà visitar fins el proper dijous 11 d’abril a la sala polivalent del Centre Cívic Avel·lí Estrenjer de Terrassa.

Clipping exposició
https://www.diarideterrassa.com/terrassa/2024/03/12/i-si-te-les-toques-arriba-a-terrassa/
https://www.terrassacultura.cat/programacio/exposicio-fotografica-sobre-la-prevencio-del-cancer-de-mama-i-si-te-les-toques/
https://www.oncolliga.cat/agenda/exposicio-i-si-te-les-toques-terrassa/?occurrence=2024-03-21
https://monterrassa.cat/societat/projecte-fotografic-si-te-les-toques-terrassa-391626/
https://terrassadigital.cat/cancer-de-mama/
https://lasosi.org/el-barri-de-poble-nou-zona-esportiva-de-terrassa-acollira-lexposicio-fotografica-sobre-la-prevencio-del-cancer-de-mama-i-si-te-les-toques/
https://www.youtube.com/watch?v=Sdiqe9BK2aY&rco=1


22-03-2024

Al mes de març es va exposar a la Biblioteca Municipal Josep Badia i Moret de l’Ametlla del Vallès l’exposició fotogràfica Música per la Vida, creada a l’any 2019.
La musicoteràpia, segons la Federació Mundial de la Musicoteràpia, es refereix a la utilització de la música i/o els seus elements, realitzat per un musicoterapeuta qualificat, amb un pacient o grup, en un procés creat per
facilitar, promoure la comunicació, les relacions, l’aprenentatge, el moviment, l’expressió, l’organització i altres objectius terapèutics rellevants per satisfer les necessitats físiques, emocionals, mentals, socials i cognitives.
El seu fi és desenvolupar potencialitats i/o restaurar les funcions de l’individu de manera que aquest pugui aconseguir una millor integració intra i/o interpersonal i conseqüentment una millor qualitat de vida a través de la prevenció, rehabilitació i tractament.
Música per la vida vol transmetre i conscienciar de la importància de la musicoteràpia per les persones, de qualsevol edat, amb un procés de malaltia crònica, hospitalització, vellesa i/o malaltia degenerativa o cognitiva.
Fotografies: Carles Díaz; Carmen Gámiz; Eva Giménez; José Antonio Ramos; Jordi Villacrosa
Col·laboració: Ajuntament de l’Ametlla del Vallès i Art Solidari
Direcció del projecte: Lali Guix i Carles Díaz


14-03-2024


Al mes de març es va exposar l’exposició fotogràfica Fotos de l’AFiC a la Sala d’Art Carles Sindreu de l’Ametlla del Vallès.
Fotos de l’AFiC és la mostra de més d’una cinquantena de fotografies d’algunes persones sòcies que han participat en aquesta exposició.
Cada persona participant ha escollit les seves pròpies obres partint del seu propi criteri. Algunes han escollit fotografies de detalls, d’altres de paisatges, d’altres una mostra de temes diversos, etc.
Totes les persones que han passat a visitar aquesta mostra al mes de març per la Sala d’Art Carles Sindreu han pogut gaudir d’imatges inèdites, personals i úniques.


16-02-2024

Al mes de febrer es va exposar a la Biblioteca Municipal Josep Badia i Moret de l’Ametlla del Vallès l’exposició fotogràfica Exposició de Merda, creada a l’any 2021.
Un dels temes més presents, més comentats, tractats i parlats per tothom ha estat el planeta, el reciclatge i el medi ambient, sobretot degut al gran impacte que han tingut persones com la Greta Thunberg que han aconseguit captar l’atenció de tothom i posar l’ecologisme en el punt de mira de governs i institucions.
Tot i que socialment hi ha un compromís ferm a desenvolupar polítiques contra el canvi climàtic, sembla haver-hi massa interessos econòmics i polítics al darrera que impedeixen dur a terme accions dràstiques per aconseguir canvis.
Les accions dels governs i institucions són del tot necessàries. A través de normes, reglaments, Lleis i Decrets es regulen el marc on empreses i ciutadania ens hem de moure per garantir que les nostres activitats diàries de consum, oci, treball, etc. impactin el més mínim possible en el medi ambient, sobretot per garantir un futur a les nostres generacions.
Creiem en l’esforç col·lectiu de les persones i en la força de l’educació en l’àmbit local, quotidià, de curt abast que és el que ens permetrà canviar consciències, remoure sentiments, i a la llarga, educar en la importància del reciclatge i de la cura del medi ambient.
Exposició de merda és la denúncia mitjançant la fotografia, fer visible totes aquelles accions quotidianes del veïnat del nostre poble que embruta carrers, places, jardins, espais reservats per als contenidors d’escombraries, espais naturals, etc. Avergonyir de la merda que ens trobem als espais que no toca per intentar fer canviar consciències, formes de fer, etc.
Fotografies: Anna Arisa; Josep Arisa; Alberto Romero; Cristina Baulies; Carles Díaz; Carmen Gámiz; Eva Giménez; Iban Vilageliu; José Antonio Ramos; Marga Flores; Sisi López; Toni Fuentes
Col·laboració: Ajuntament de l’Ametlla del Vallès
Direcció del projecte: Anna Arisa i Josep Arisa


29-10-2023

Un any més, hem col·laborat en la realització de les fotos oficials del Club de Bàsquet de l'Ametlla.
Sort en aquesta nova temporada.
Els equips


24-10-2023

Avui “Emocions, retrats rere els murs” Exposició fotogràfica d’AFiC amb la col·laboració del Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya, DAE-DID ha estat inaugurada a Quatre Camins.

“Al cor de l’experiència carcerària, on les emocions sovint s’enfronten a una situació de constants alts i baixos, les fotografies revelen les complexes emocions d’algunes persones que viuen darrere els barrots. Cada imatge és una finestra a un món interior ric i variat, on les emocions d’enuig, alegria, tristesa, calma i moltes més, s’entrellacen en un llenç humà que transcendeix les circumstàncies físiques”.

Gràcies a totes les persones que han fet quue sigui possible!

29-09-2023

Les fotografies de l'exposició

26-08-2023

Suspesa la III Caminada Nocturna de Festa Major 2023 per mal temps

18-06-2023

En el marc de la col·laboració de l'AFIC amb altres entitats i associacions del nostre municipi, hem cobert fotogràficament la Jornada de la Solidaritat organitzada per la Fundació Roser de Maig i altres Associacions

Fotografies


21-05-2023

En el marc de la col·laboració de l'AFIC amb altres entitats i associacions del nostre municipi, hem participat en l'organització i cobert fotogràficament la Xammarxada organitzada per la Fundació Roser de Maig i altres Associacions

Fotografies

27-11-2022

En el marc de la col·laboració de l'AFIC amb altres entitats i associacions del nostre municipi, hem fet les fotografies oficials dels equips del Club de Bàsquet de l'Ametlla del Vallès

Fotografies

15-10-2022



El passat 15 d’octubre vam realitzar un taller teòric-pràctic de fotografia amb el mòbil a les dependències de l’Associació El Far de La Garriga amb qui col.laborem. Gràcies El Far per a la salut mental per un matí magnífic 😊


27-08-2022

Gran èxit la II Caminada Nocturna de l’AFiC com activitat de la Festa Major 🟡🟢 2022.
Un centenar de persones han fet possible aquest gran èxit!
Barri guanyador: 🟡Barri de Dalt Ajuntament de l'Ametlla del Vallès


20-06-2022

Avui hem tingut una agradable reunió l'Associació El Far de la Garriga i l'AFIC per avançar en una col·laboració futura entre les dues entitats.


04-06-2022


L'AFIC ha cobert l'acte de celebració del 50è aniversari de la Penya Blanquiblava de la Garriga que ha comptat amb l'assistència, entre d'altres del CEO del RCDE, Mao Ye Se.
Imatges


21-03-2022

Gran èxit de la Magic Line de la AFiC en l'Ametlla

Han participat prop de 100 persones i s'han recaptat més de 1.500€
Imatges


26-02-2022

Matí de retrats familiars a la pista annexa al Pavelló

Retrats




A partir del mes de novembre, el segon divendres de cada mes de 19.00 a 21.00 hores, en el local de Casa Mestres, Carrer Sant Genís 14, es realitzaran activitats relacionades amb la fotografia.

Aquestes activitats consistiran en xerrades, tallers, pràctiques, crítica fotogràfica… o qualsevol altre tema relacionat amb la fotografia que interessi.

Aquestes reunions seran obertes a qualsevol persona interessada, tant sòcies com no.

L'objectiu és augmentar els nostres coneixements sobre l'art fotogràfic, així com practicar les diferents tècniques: il·luminació, revelat, retrat, paisatge, natura morta… i, sobretot, passar-ho bé.

Us esperem


12-12-2021


I CONCURS FOTOGRÀFIC MIGUEL MORENO i L’Ametlla del Vallès

Objetius del concurs
- Homenatjar el nostre company Miguel Moreno, soci fundador de l’AFiC
- Fomentar la creativitat, l’expressió i l’interès per la fotografia
- Fomentar l'art i la pràctica de la fotografia
- Donar a conèixer el nostre municipi: L’Ametlla del Vallès

El concurs està reconegut per la Federació Catalana de Fotografia

S'han presentat un total de 124 obres a les diferents categories.

Proclamació de resultats el 13 de novembre a les 19:00 hores a la Sala Polivalent, c/. Sebastià Bassa, 10




Exposició fotogràfica en homenatge al nostre company Miguel Moreno.

Recull d’una petita mostra de les seves obres




L’Associació Fotogràfica i de Caminades de L’Ametlla del Vallès, l’AFiC, amb la col•laboració de l’Ajuntament de L’Ametlla del Vallès, organitza la I Caminada Nocturna AFiC per la Festa Major 2021.

El dia 28 d’agost, a les 21:30 hores, a Can Muntanyola ens trobarem totes i tots per sortir a fer la caminada.
És una caminada gratuïta per les rodalies del nostre poble d’uns 5 km aproximadament que farem en una hora i mitja.
Es recomana portar roba còmode, calçat idoni per caminar, aigua, frontals o lots i bastons per caminar. Al finalitzar el recorregut a Can Muntanyola ens espera un petit refrigeri.




Des del 20 d’agost al 3 de setembre, exposició fotogràfica de l’AFiC “Regala Petons”. Amb la col.laboració de l’Ajuntament de L’Ametlla del Vallès. Regidoria de Medi Ambient, Regidoria de Festes i Regidoria de Cultura.



Gràcies a les 121 persones que han caminat avui en la Magic Line organitzada per l'AFiC i a les persones, entitats i institucions que han col·laborat en la seva organització i desenvolupament.

Igualment gràcies a totes les aportacions solidàries que, fins i tot avui mateix, s'han realitzat. S'ha recollit 1.369€

S'han preparat 5 rutes
S'han recorregut 861 Km
L'any que ve, més i millor

Seguim

L'AFiC ha participat aquest 9 de maig a la L'AFiC ha participat aquest 9 de maig a la LET'S CLEAN UP EUROPEAN 2021


Avui, dia 19 d'abril, hem portat l'Exposició de Merda a l'Institut



Ja es poden comprar els productes de la Magic Line



Ja està oberta la inscripció per a la Magic Line


Inscriu-te


L’Associació Fotogràfica i de Caminades (AFiC) endega un projecte de retrats i entrevistes per recollir i divulgar els testimonis de més de 50 AMETLLATANES

L’Associació Fotogràfica i de Caminades de L’Ametlla del Vallés (AFiC) endega el projecte “AMETLLATANES” amb l’objectiu de donar a conèixer els testimonis de dones del municipi a través de retrats fotogràfics i entrevistes. El projecte, que compta amb el suport de les regidories d’Igualtat i de Cultura, es presentarà en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. En l’acte de presentació s’inaugurarà la primera vídeo-exposició d’AMETLLATANES.

AMETLLATANES és el projecte on fotògrafes i fotògrafs de l’AFiC reflectiran al llarg de 4 anys, del 2021 fins al 2024, els testimonis de més d’una cinquantena de dones a través de retrats fotogràfics i entrevistes que es divulgaran en mostres i vídeo-exposicions cada mes de març amb motiu del Dia Internacional de les Dones i, mensualment, en un espai al diari municipal. Tots els testimonis seran publicats en un llibre recopilatori que editarà l’ajuntament de L’Ametlla del Vallès.

El proper 8 de març, símbol de la lluita de les dones pels seus drets i llibertats, es presenta el projecte i la seva primera vídeo-exposició amb els retrats i biografies de les 12 dones que inauguren AMETLLATANES. La vídeo-mostra es podrà veure en les pantalles de les instal·lacions municipals: Sala d’Art Carles Sindreu, biblioteca, ajuntament,... i per les xarxes socials de l’AFiC i el consistori.

Els principals criteris establerts per a la selecció de les dones són: destacar per la seva participació i lideratge en un sector d’activitat; representar un sector on les dones estan infrarepresentades; representar la diversitat de les dones del municipi, així com haver-se guanyat una popularitat.

Els retrats, la majoria d’ells realitzats en una sessió fotogràfica dins la Sala d’Art Carles Sindreu, es completen amb una breu biografia. En una fase posterior es realitzen les entrevistes a les dones protagonistes.

Els eixos de les entrevistes són: posar en relleu la participació i el lideratge de les dones protagonistes en la vida pública, la superació d’obstacles per dur a terme els seus projectes, i la seva visió de la societat com a ciutadanes de L’Ametlla del Vallès.

Proposta de candidates

Per completar la selecció de les protagonistes d’AMETLLATANES es demanarà la col·laboració ciutadana i es facilitarà un correu electrònic per a que hom pugui proposar candidates. Es demanaran unes dades concretes, com el nom complert de la persona proposada, una breu descripció dels motius perquè està proposada, etc.

L’AFiC agraeix la bona disposició de l’Associació de Dones de L’Ametlla del Vallès a col·laborar en el projecte, i obre les portes a totes les entitats del municipi per tal que puguin col·laborar en el desenvolupament i divulgació d’AMETLLATANES.

Projecte feminista

El projecte crea espais per a la visibilitat de la participació, opinions i vivències de la mitat de la població que a causa de les estructures patriarcals, androcèntriques i sexistes queda sovint en un segon pla del reconeixement públic i social.

L’AFiC amb aquest projecte impulsa la igualtat efectiva de dones i homes en línia amb la societat que volem i allò que estableixen les lleis i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides per a l’any 2030.